Zoeken in jezelf, dat kan ook met Google

mindfulnessdefn4Mindfulness is populair. Het wordt gebruikt als therapie bij mensen met allerlei lichamelijke en psychische klachten, in combinatie met cognitieve gedragstherapie of op zichzelf. Het helpt volgens velen tegen stress, angst, pijn en depressieve symptomen, en het zou ook stress helpen voorkomen.

Mindfulness is in feite: je met aandacht bewust zijn van wat er is. Van sensaties in en buiten je lichaam. Van de gedachten en gevoelens die door je hoofd en lijf dwarrelen. En dat alles accepteren als iets ‘wat er is’. Mindfulnessmeditatie is een oefening waarbij mensen dat proberen, want makkelijk is het niet. Een andere bekende oefening is met volledige aandacht een rozijn eten –vasthouden, bekijken, ruiken, proeven, doorslikken, voelen hoe hij naar binnen glijdt. Eén rozijn.

Zie je drukke zakenmensen zoiets niet doen? Tegenwoordig is het best gangbaar. Steve Jobs mediteerde al; Arianna Huffingtondoet dat ook volop. De Amerikaanse voedselgigant General Mills (van Häagen-Dazs ijs en een breed spectrum aan ontbijtgranen) biedt leidinggevenden een cursus Mindful Leadership aan. „En we zien het ook bij onder andere Samsung, Apple, Facebook, KPMG en zelfs het Amerikaanse marinierskorps”, zegt Robert Bridgeman, die als eerste Nederlander een gecertificeerde Search Inside Yourself-leraar is geworden.

Search-Inside-Yourself-google-logo

Het Search Inside Yourself programma kent zijn oorsprong in Google en is 6 jaar lang ontwikkeld in samenwerking met o.a. wetenschappers van Stanford University, emotionele intelligentie specialist Daniel Goleman en mindfulness goeroe Jon Kabath- Zinn. Wereldwijd beginnen organisaties het belang van deze training in te zien. Inmiddels hebben zo’n 3.000 Google medewerkers en vele andere mensen en organisaties zoals LinkedIn, Ford Motors en SAP wereldwijd met veel succes deze training gevolgd. Het programma maakt in 2016 een Europe tour en komt o.a. naar Hamburg, Parijs en Amsterdam.

Search Inside Yourself is op basis van hersenwetenschap ontwikkeld en jaren lang getest binnen Google. Hersenwetenschap wijst uit dat je met mindfulness de emotionele intelligentie competenties kunt verkrijgen, en die leiden tot betere prestaties op de werkvloer. De uitkomsten zijn onder andere toegenomen welzijn, optimale prestatie en uitstekend leiderschap. Train mensen in mindfulness based emotionele intelligentie en ze worden productiever en gelukkiger, en kunnen zo het verschil maken voor zichzelf en anderen.

De mindfulnesscursus die Google aan zijn medewerkers aanbiedt, komt voor de 2e keer naar Europa en wederom naar Nederland! In april 2016 kunnen het tweedaagse programma van ‘Search Inside Yourself’ volgen. Ze krijgen onder meer meditatieles, doen zelfonderzoek en leren empathie en omgaan met woede. Enthousiaste deelnemers kunnen de twee dagen opvolgen met verdere training.

 

In deze video vertelt Chade-Meng Tan, de grondlegger van SIY en auteur van de bestseller Search Inside Yourself, wat zo uniek is aan deze 2-daagse training. Door verbeterde concentratie, meer inzicht, empathie, zelfbewustzijn en motivatie, ga je beter functioneren en versterk je je persoonlijke leiderschap. Meer informatie over de training kun je vinden op: www.siyli.nl

Mindfulness is meer klinisch en gericht op het voorkomen en bestrijden van burnouts en depressies”, legt Bridgeman uit. „Search Inside Yourself gaat om leiderschap, performance en welzijn.” In de workshop leren mensen onder meer zich bewustte worden van hun emoties en van wat ze waardevol vinden, ze leren innerlijke kracht en optimisme te ontwikkelen, empathisch naar anderen te luisteren en hen „met compassie” te leiden en beïnvloeden.

Comments Off on Zoeken in jezelf, dat kan ook met Google

Pages

Categories

 • Archives

 • Skype

  Call MindJudo - Laurens van Gunst klik hier voor direct contact via Skype!
 • Facebook

 • Follow me on Twitter

 • Contact info

  Mobile: +31615259234

  Email: info@mindjudo.nl

Meta