Wat is MindJudo

MindJudo komt van 2 losstaande woorden: Mind (gedachten) en Judo (de sport).

Mind
De gedachten van een mens zijn voor ieder uniek. Sommige mensen hebben overwegend positieve gedachten, sommigen overwegend negatief. Maar uniek zijn ze altijd. Vanuit mijn studie Psychologie heb ik gemerkt dat ik vooral het sociale vlak hierin uitermate boeiend vind. De gedragingen van de mens (waarom reageer ik eigenlijk altijd op bepaalde situaties, waarom doe ik eigenlijk wat ik doe) en hoe je dat ten positieve kan beinvloeden.

Judo
De letterlijke vertaling van Judo is Ju (Zacht) en Do (Weg). Kortom: de zachte weg.

Een van de eerste dingen die je leert als je judo beoefent, is vallen. Het is belangrijk dat je weet hoe je je val kan “veraangenamen”, zonder dat je de ervaring van het vallen wegneemt. Vallen ansich hoeft niet negatief te zijn. Denk maar eens aan een bungee-jump. Zonder de val is het eigenlijk gewoon op een brug staan met een elastiek om je enkels. De val is eigenlijk datgene wat de ervaring veroorzaakt. De ervaring maakt of je iets leuk vind of niet. Persoonlijk probeer ik in alle situaties iets te leren, om zo mijn persoonlijke bagage uit te breiden.

Daarbij probeer ik mij voor al op de positieve kanten te richten en de mindere negatieve kanten af te zwakken. Dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn of dat ik ze niet gebruik (juist wel, ik gebruik ze vaak om een andere keuze te maken), maar ik kies voor de positiviteit. Ik ben van mening dat positiviteit je vooruit helpt.

MindJudo is dus een verzameling van gedachten en ervaringen.

Gaat MindJudo.nl dan alleen over Psychologie?

Heel simpel, nee. Deze website is bedoelt als plekje op het internet voor al mijn dagelijkse verwonderingen. Het zal wel sterk beïnvloed worden door mijn studie, waar ik met name de positieve kant probeer te belichten, maar ook door mijn werk. Mijn werk in de IT en studie Psychologie, zijn 2 gescheiden zaken, die soms een grote samenhang hebben. En misschien ooit nog wel echt samen komen.

Deze website zal een afspiegeling van deze twee zaken worden. Hierdoor zullen er soms ook technische verhalen opstaan (zie de “Technical” aan de rechterkant).

In mijn dagelijkse werk kom ik veel bij bedrijven waar de gedragingen en uitingen van personeel of management aanpassing vragen of bepaalde reacties oproepen. Met name de omgang hiermee probeer ik te begrijpen en doorgronden. En des gevraagd te sturen.

De stukjes voor mijn werk zijn voornamelijk in het Engels, aangezien dat internationaal de standaard is. De stukjes die geënt zijn op Psychologie zijn vaak in het Nederlands, aangezien mijn studie in het Nederlands is.

Ik hoop dat jullie veel leesplezier hebben.

 

 

Write a Comment

You must be logged in to post a comment.

Pages

Categories

 • Archives

 • Skype

  Call MindJudo - Laurens van Gunst klik hier voor direct contact via Skype!
 • Facebook

 • Follow me on Twitter

 • Contact info

  Mobile: +31615259234

  Email: info@mindjudo.nl

Meta