VMworld 2013: Barcelona

VMware trapte af met een reeks nieuwe producten in de management suite, bedoeld om het beheer van het Software-Defined Datacenter verder te vereenvoudigen en automatiseren, en IT as a Service te ondersteunen. Ze introduceerden VMware vCloud Automation Center 6.0VMware vCenter Operations Management Suite 5.8VMware IT Business Management SuiteVMware vCenter Log Insight 1.5 en een update voor VMware vCloud Suite 5.5.

Ramin Sayar, senior vice president en general manager, Cloud Management bij VMware: “Wanneer IT bij wil blijven met de eisen vanuit de business en op een flexibele manier IT-diensten wil leveren, dan moet het een ‘broker’ van IT-diensten worden, in plaats van een bouwer. VMware cloud-beheeroplossingen bieden IT deze flexibiliteit, maar daarnaast ook standaardisatie en verzekering van governance en controle. Het maakt daarbij niet uit of het doel is een gevirtualiseerde omgeving beter te beheren, een vSphere private cloud te bouwen, uit te breiden naar de hybrid cloud of ‘broker’ te worden van diensten over meerdere providers.” Meer informatie over deze aankondigingen is te vinden via deze link.

Bill Fathers, senior vice president en general manager, Hybrid Cloud Services Business Unit bij VMware maakte vervolgens bekend dat VMware vCloud Hybrid Service beschikbaar komt in het Verenigd Koninkrijk (met een eerste datacenter in Slough). Deze bètaversie van de dienst zal in het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn. De algemene versie wordt verwacht in het eerste kwartaal volgend jaar. Daarnaast introduceerde hij de nieuwe hybride cloud-beheermogelijkheden en een online marktplaats voor vCloud Hybrid Service-applicaties.

“Het Verenigd Koninkrijk is een van de grootste IT-markten in Europa. VMware wil klanten graag helpen met een public cloud, lokaal, in eigen land, waarmee ze hun huidige datacenters kunnen uitbreiden en nieuwe cloud-applicaties kunnen implementeren”, zegt Fathers. “Dit is onze eerste mijlpaal in het leveren van cloud-diensten in Europa. VMware vCloud Hybrid Service groeit snel in de Verenigde Staten en deze uitbreiding adresseert uitdagingen in de UK en rest van Europa op het gebied data locatie, privacy, security en soevereiniteit.” Meer informatie over deze aankondigingen is te vinden via deze link.

Tot slot werd meer bekend gemaakt over de nieuwe versie van VMware Horizon Suite, waarbij Horizon ViewHorizon Mirageen Horizon Workspace worden samengebracht om de mobiele werkomgeving te ondersteunen. VMware biedt één geïntegreerde oplossing die is ontworpen om technologische silo’s te transformeren in gecentraliseerde IT-diensten die eenvoudig kunnen worden bevoorraad, beheerd en geleverd aan eindgebruikers. Hierdoor is de gebruikerservaring verbeterd, het beheer efficiënter en de total cost of ownership (TCO) lager.

Comments Off on VMworld 2013: Barcelona

Pages

Categories

 • Archives

 • Skype

  Call MindJudo - Laurens van Gunst klik hier voor direct contact via Skype!
 • Facebook

 • Follow me on Twitter

 • Contact info

  Mobile: +31615259234

  Email: info@mindjudo.nl

Meta