NLVMUG UserCON recap

 

 

IMG_20160317_214201

Ook dit jaar was er weer een UserCON vanuit de VMware User Group community in Nederland. Net als andere jaren weer gehost in 1931 in Den Bosch.Nadat vorig jaar al bekend was geworden dat NLVMUG het grootste VMware UserCON in de wereld was geworden, leek het alleen maar meer mensen aan te trekken met inschrijvingen richting de 1100 deelnemers. Een groot succes dus voor de organisatie.


IMG_20160317_213303

 

De opening Keynote was dit jaar in handen van Kit Colbert, Vice President en CTO van VMware voor Cloud Native Apps. Kit sprak in zijn keynote over de toekomst van IT met de opkomst van Microservices en container infrastructuren. Zijn kijk op hoe een gemiddelde IT-er van traditionele IT naar een DevOps manier van denken en werken zal gaan was hierbij zeker interessant.

CdvNAonW0AA7EwG

Na de keynote was het mogelijk om verschillende sessie bij te wonen op het gebied van SDDC. Zo waren er sessies op het gebied van Automation (vRealize 7 is onlangs uitgekomen), Workspace (met VMware Workspace ONE) en uiteraard Containers. Het leuke van een UserCON is dat een groot gedeelte van de content ook echt uit de community komt. Een van de sessies op de VMUG heeft zelfs zijn vuurdoop gehad bij KPN in de afgelopen SDDC avond, exact 1 dag voor de NLVMUG.

IMG_20160317_213821IMG_20160317_213410

Omdat het in Den Bosch is en de innerlijke mens ook versnaperingen nodig had werd ook op de marketplace hieraan gedacht.

 

IMG_20160317_213357

De after-the-break keynote was dit jaar in handen van Google. Leuk om te zien dat VMware ook de mogelijkheden biedt aan concurrerende platformen en diensten. Jay Marshall (Chief Cloud Platform Engineer) van Google sprak over de ontwikkelingen van Google in het gebied van Cloud en hoe Google omgaat met de enorme hoeveelheden aan data die zij op dagelijkse basis verwerken. De focus hierbij lag vooral op disruptive en het snel kunnen ontwikkelen en publiceren van codes voor hun diensten.

IMG_20160317_213658

Een van de diensten waar VMware op dit moment een enorme ontwikkeling in ziet is vSAN, waarbij er een stuk van de storage aan de voorkant van de server wordt geregeld, in plaats van op de backend. Hierdoor is het mogelijk om nog sneller, nog meer capaciteit aan te bieden en hiermee overhead van IOPS uit te sluiten. Duncan Epping, Chief Technologist van VMware, sprak hierover in mijn laatste sessie van de dag. Duncan is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit product en kan hier vanuit zijn ervaring makkelijk de praktijk-link leggen naar klanten.

Als ik terugkijk op gister denk ik dat het een super geslaagd evenement is. De jongens zijn er weer in geslaagd een verbetering door te voeren in kwaliteit en dat zie je echt. Ik ben in het afgelopen jaar een aantal usergroup events geweest (in binnen- en buitenland), maar ik ben er nog geen tegen gekomen van deze opzet en formaat. Well done!

Comments Off on NLVMUG UserCON recap

Pages

Categories

 • Archives

 • Skype

  Call MindJudo - Laurens van Gunst klik hier voor direct contact via Skype!
 • Facebook

 • Follow me on Twitter

 • Contact info

  Mobile: +31615259234

  Email: info@mindjudo.nl

Meta