Klimmen Tegen MS

Knipsel

Op maandag 9 juni 2014 zullen wij, Laurens en Jadinda van Gunst, als team ONE de Mont Ventoux gaan beklimmen tijdens de 4e editie van Klimmen tegen MS.

Wat is MS?

Multiple Sclerose is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel is de coördinator van alle bewegingen en omvat de hersenen en het ruggenmerg. De hersenen ontvangen allerlei informatie (prikkels) uit de buitenwereld en vanuit ons lichaam. De hersenen reageren hierop door bepaalde opdrachten aan ons lichaam door te geven. Als we bijvoorbeeld een kopje willen oppakken, dan sturen de hersenen via het ruggenmerg de boodschap door naar de hand. De hand pakt dan het kopje op en brengt het naar de mond. Bij aantasting van deze zenuwcellen en hun isolatielaag (myelinelaag) ontstaat er een storing, waardoor alledaagse processen mogelijk niet meer goed verlopen. Dit gebeurt bij mensen met MS.

MS is een ziekte met meer gezichten. Geen twee mensen met MS hebben namelijk dezelfde klachten. De een kan rolstoelafhankelijk zijn, terwijl de ander nog een marathon loopt. Iemand met MS kan last hebben van zijn/haar ogen en blaas, terwijl de ander vermoeidheid en spasmen ervaart. De klachten zijn divers en ook het ziektebeloop is onvoorspelbaar.

Het Nationaal MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van beweging. De organisatie stimuleert mensen met MS in beweging te blijven, op zowel mentaal als fysiek vlak. Maar ook het in beweging brengen van onderzoek, maatschappelijke bewustwording en de kwaliteit van zorg verbeteren, behoren tot die beweging. Juist om deze visie heeft het Nationaal MS Fonds gekozen voor de vlinder als logo: positief, beweeglijk en kleurrijk.

Logo-MS-fonds

Klimmen tegen MS

De organisatie is in zijn geheel in handen van betrokken vrijwilligers die zich 100% inzetten voor een uitstekende begeleiding voor, tijdens en na het evenement. Ter voorbereiding op het evenement worden meerdere informatiebijeenkomsten en voorbereidingstochten georganiseerd waar op vrijwillige basis aan kan worden deelgenomen. Meer informatie over de organisatie en het evenement is te vinden via www.klimmentegenms.nl.

De Mont Ventoux

berg-inleidng2

Over weinig Bergen is zoveel gespreven als over de Mont Ventoux. Iedereen weet wel dat deze berg bijna alleen staat in de Provence, waardoor hij uitsteekt boven het landschap. De berg dankt zijn naam een de wind die er (bijna) altijd aanwezig is. Wij hopen vooral le vent en poupe (de wind in de rug) te hebben. Maar niets is zeker. Het weer kan op één dag sterk verschillen, waarbij ook hoosbuien voorkomen. Je moet dus wel zot zijn om deze berg meerdere keren te willen bedwingen.

De Ventoux is een fenomeen, waartegen je van drie kanten tegenop kunt klimmen. Wij zijn niet de eersten die dat zullen doen, maar ook zeker niet de laatsten.

Het sportieve doel van het evenement is het één of meerdere keren beklimmen van de Reus van de Provence. Waar bij de eerste twee edities de beklimming per fiets centraal stond is Klimmen tegen MS er vanaf 2013 ook voor (hard)lopers. Iedereen die op sportieve wijze wil bijdragen aan de strijd tegen MS is van harte welkom. Het doel is om samen in beweging te komen, iedereen heeft de kans om binnen zijn eigen mogelijkheden een prestatie te leveren.

De beklimming kan van de volgende drie zijden plaatsvinden:

Bedoin: 22,7 km, gemiddeld stijgingspercentage 7,1%, 1.622 hoogtemeters
Malaucène: 21,2km, gemiddeld stijgingspercentage 7,2%, 1.535 hoogtemeters
Sault 25,7km, gemiddeld stijgingspercentage 4,5%, 1.152 hoogtemeters

3D tour Mont Ventoux (1909m) from Sault

Waarom doen we mee

Naast de sportieve uitdaging fietsen we om geld in te zamelen voor het Nationaal MS Fonds. Jadinda heeft zelf MS en daarom weten we uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat er geld beschikbaar is voor onderzoek, coaching en voorlichting. Op dit moment laat de gezondheid van Jadinda het nog toe om mee te doen aan een evenement zoals dit, gezien de grilligheid van MS is er niets te zeggen over hoe dit volgend jaar zal zijn. Ook al zal Jadinda de berg per elektrische fiets beklimmen, toch zal ze samen met haar man, Laurens deze sportieve uitdaging aan gaan en nog wel op de langste afstand!

Voorgaande editie

Sponsoring

lOGO team one

 

Voor deze uitdaging zijn we op zoek naar sponsoren die in ons en ons doel geloven en ons financieel willen steunen. Het gaat er niet om dat we zo vaak mogelijk een berg op en neer te fietsen, maar om als team deze beklimming te voltooien. Via onderstaande link kun je ons sponsoren.

Ja, ik wil éénmalig sponsor worden van team ONE voor het goede doel!

Comments Off on Klimmen Tegen MS

Pages

Categories

 • Archives

 • Skype

  Call MindJudo - Laurens van Gunst klik hier voor direct contact via Skype!
 • Facebook

 • Follow me on Twitter

 • Contact info

  Mobile: +31615259234

  Email: info@mindjudo.nl

Meta