It’s a great day to make a mistake

The perfectionism cure – Everyday Bright

Bovenstaand filmpje heb ik als inspiratie genomen voor deze blog. Het is een filmpje wat ik via een Facebook pagina van een collega tegen kwam. Ik stelde mijzelf de vraag:

Waarom plannen we eigenlijk zoveel?

Dit maakt je dag eigenlijk voorspelbaar. Juist het plannen en het efficiënt indelen van je dag en tijd, maakt dat je minder creatief bent, dat je minder ogen en oren open hebt voor nieuwe dingen in je leven. Het leven zal een sleur zijn als dag in dag uit, hetzelfde gebeurd.

Is het niet leuker om een verrassende dag te hebben, met nieuwe positieve dingen in plaats van altijd maar het zelfde? Mensen die naar dezelfde school gaan, hetzelfde opgevoed zijn of van dezelfde dingen genieten, worden elkaars gelijken. Het maken van fouten in je leven zorgt ervoor dat je leven uniek en echt van jezelf is. Het maken van fouten is ook helemaal niet erg, je bent opgegroeid met het idee dat het maken van fouten erg is.

Thomas Edison (inderdaad, de uitvinder van dat ding wat tegenwoordig niet meer verkocht mag worden, de gloeilamp) zei ooit:

I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.

Misschien was dat juist wel de kracht van zijn creativiteit! Juist het maken van fouten zorgt er voor dat je andere resultaten krijgt. Zit je vast in een vraagstuk, probeer de weg naar je vraagstuk eens anders te doen. Je zal geheid een ander resultaat krijgen.

Later heeft Edison nog de microfoon uitgevonden en heeft hij de basis gelegd voor de X-ray scans, die vandaag de dag nog gebruikt worden in ziekenhuizen.

Comments Off on It’s a great day to make a mistake

Pages

Categories

 • Archives

 • Skype

  Call MindJudo - Laurens van Gunst klik hier voor direct contact via Skype!
 • Facebook

 • Follow me on Twitter

 • Contact info

  Mobile: +31615259234

  Email: info@mindjudo.nl

Meta