Huis, tuin en keuken psychologie, Deel 1

We kennen het allemaal wel. Het dagelijkse leven is doorspekt met psychologie, sommige vallen meer op dan anderen. In deze post probeer ik een paar observaties in de categorie Huis-, Tuin- en Keukenpsychologie uit te leggen:

Capturesdadsadasdsas


Probeer je uit te vinden of een persoon je leuk vind? Kies een woord en elke keer als hij / zij gebruikt dit woord of een synoniem woord gebruikt in een zin, knik en glimlach. Als hij / zij je leuk vind, zal hij/zij dit woord vaker gaan gebruiken in het gesprek.


Wil je dat mensen je geloven? Zeg dan dat je vader je dit geleerd heeft. Mensen neigen te geloven dat wanneer een ouder dit aangeleerd heeft, het waar is.


Kijk in drukke plaatsen (bijvoorbeeld op een vol station) strak in de richting waar je naar toe wilt. Mensen zullen je dan uit de weg gaan. De reden? In drukke plaatsen hebben we de neiging om andere mensen in de ogen kijken om te weten in welke richting iemand gaat.


Wil je dat je kinderen groente eten, terwijl ze het liever niet willen? Vraag hen, of ze 2 of 4 stukjes bloemkool willen. Ze zullen dan altijd kiezen voor 2. Je kan dezelfde truc in verschillende situaties te gebruiken.


Als je het gevoel hebt dat je in de gaten gehouden wordt, gaap dan en kijk goed rond. Als je echt in de gaten gehouden word, gaapt de persoon gewoon mee.


Heb je een persoon die je niet echt mag? Vraag hem of haar dan om een pen of iets anders kleins. Doordat hij/zij je niet mag zal hij/zij het eigenlijk niet willen doen, maar doordat het zoiets kleins is zal hij/zij het bijna nooit weigeren en je iets gunnen. Hierdoor zal ook in de toekomst je meer gegund worden.


Parafraseer en herhaal datgene wat je gesprekspartner zojuist heeft gezegd. Hierdoor zal hij/zij het idee hebben dat je een geweldig luisteraar bent.


Als je wilt dat iemand je helpt, begin je zin dan met: “Ik heb je hulp nodig…” Mensen haten zich schuldig te voelen en zullen daardoor minder geneigd zijn je iets te weigeren.


Zorg bij het handen schudden voor warme handen. Warme handen bevorderen een gemoedelijke sfeer, terwijl koud handenschudden het tegenovergestelde effect zal leiden.

Comments Off on Huis, tuin en keuken psychologie, Deel 1

Pages

Categories

 • Archives

 • Skype

  Call MindJudo - Laurens van Gunst klik hier voor direct contact via Skype!
 • Facebook

 • Follow me on Twitter

 • Contact info

  Mobile: +31615259234

  Email: info@mindjudo.nl

Meta