Een aantal simpele manieren om jezelf te inspireren

inspiration-sign

 

Of je nu een CEO, een stagiair of ergens daar tussenin bent, iedereen heeft het wel eens moeite om gemotiveerd te blijven op het werk. Er zijn prioriteiten, uitdagingen en afleidingen. Er zijn mensen die je helpen – en misschien mensen die je belemmeren. Er is kantoor politiek, mensen die ontslagen worden en soms zelfs verloren klanten. Zelfs als je een inspirerende baas hebt, een goede opdracht of een prettige bedrijfscultuur, kan het nuttig zijn om je eigen set tools te ontwikkelen en jezelf te inspireren. Hier zijn een aantal manieren die ik heb gevonden om mezelf inspiratie te geven, om productief te zijn, op het werk en in het leven:

Lees een boek

Er zijn duizenden goede boeken beschikbaar voor inspiratie en motivatie. Ik ben momenteel aan het lezen in een geweldig, inspirerend boek dat gevolgen heeft voor mijn levensvisie: Ja maar, van Berthold Gunster. De kracht van het omdenken!

Schrijf een blog post of brief

Voor mij de grootste reden waarom ik ben begonnen met deze site. Lezen kan zeer waardevol zijn, maar schrijven vereist meer van je gedachten en dus het kan nog veel waardevoller zijn . Schrijf over iets waar je gepassioneerd over bent, schrijven over hoe je een probleem zou oplossen, over een nieuwe techniek, of schrijf een artikel waarvan je had gewild dat  je het een jaar geleden had gelezen. Je hoeft voor de effectiviteit het niet eens te publiceren om je toch van nieuwe inspiratie te laten voorzien.

Voer een willekeurige daad van vriendelijkheid uit

Het klinkt gek en misschien zelfs oudbollig. Open een deur voor mensen, help een oudere dame de straat oversteken, koop een dakloze man lunch of koop dat krantje eens. Maar het kan ook anders: Retweet een heleboel mensen, lach en heb plezier. Wat je ook doet, het neemt je gedachten af ​​van jezelf en je problemen en richt zich op het helpen of opvrolijken van een ander persoon. Het ironische en tegelijk het fantastische van vriendelijkheid is, dat ze uiteindelijk lijken op een soort-van egoïsme, omdat je jezelf zo veel beter voelt na het doen een onbaatzuchtige actie. Je zal merken dat dit je verfrissing biedt.

Lees inspirerende citaten

Vind ik ook een leuke. Het lezen van een boek of zelfs een artikel kan soms meer tijd in beslag nemen dan je hebt. Dus het is de moeite waard te kijken naar inspirerende citaten van grote leiders, schrijvers en denkers uit het verleden. Bij mijn huidige werkgever schrijf ik ze zelfs op de ramen… Google maakt het je hierbij gemakkelijk – eenvoudige zoekopdracht naar “Inspirerende citaten over [wat je ook bezig houdt],” en je zal zien dat je je binnen enkele seconden beter voelt. Een van de mooiste quotes heb ik uit een boekje Huh (Berthold Gunster) en is van Ghandi:

Als er een probleem is wat je niet kunt oplossen, waarom zou je je er dan druk om maken?
Als er een probleem is wat je kunt oplossen, waarom zou je je er dan druk om maken?

Oefening

Soms heb je het gewoon nodig dat je bloed gaat stromen. Ga voor een wandeling of ga hardlopen, of pak een work-out op de sportschool. Veel werkgevers supporten deze methoden en je zal zien dat je hierin echt niet de enige bent. Er zijn twee grote voordelen van de oefening: Ten eerste, het is gezond voor je lichaam. Ten tweede, het dwingt je om tijd te besteden om over dingen na te denken – tijd die je niet aan je smartphone besteed of waarin je op een andere manier afgeleid wordt. 15 minuten beweging kan wat calorieën verbranden – en je geest voeden met nieuwe ideeën en inspiratie.

Luister naar muziek

Plato zei: “Muziek is de beweging van geluid om de ziel te bereiken voor de opvoeding van haar deugd.” Wil je misschien gewoon om wat stoom afblazen en je beter voelen over het werk wat voor je ligt? Schakel je Spotify, Itunes, YouTube, of de radio in om je humeur te verheffen door middel van muziek.

Bekijk een inspirerende video

Zo inspirerend en verheffend als muziek kan worden, kan video nog inspirerender zijn. Of het nu je favoriete film, of, als je geen tijd hebt, het een korte video is die je vindt op YouTube, het kan je makkelijk en snel in een goede stemming brengen. Via IBM ben ik in aanraking gekomen met TED. TED is een organisatie die door middel van kleine video’s van presentaties de wereld proberen te inspireren en veranderen. Een van de beste video’s welke ik daar gezien heb is van Derek Sivers,  hoe je nu mensen kunt inspireren om acties te starten en hoe je mensen hierin meekrijgt. Deze wil ik graag met jullie delen:

Derek Sivers: How to start a movement

Comments Off on Een aantal simpele manieren om jezelf te inspireren

Pages

Categories

 • Archives

 • Skype

  Call MindJudo - Laurens van Gunst klik hier voor direct contact via Skype!
 • Facebook

 • Follow me on Twitter

 • Contact info

  Mobile: +31615259234

  Email: info@mindjudo.nl

Meta