AWS Summit 2016 – The Netherlands

Afgelopen dinsdag waren we vertegenwoordigd met een groot KPN-team op de Summit van AWS in Nieuwegein. Het was voor mij de tweede Amazon Summit dit jaar, maar met ruim 1400 bezoekers deze was weer totaal anders dan de summit van afgelopen Maart. Het begon zoals altijd met een indrukwekkende keynote door Werner Vogels waarin hij sprak over de ontwikkeling van AWS en de vele features die zij bijna wekelijks uitbrengen.

CjNoqAXWsAAWIp8

Leuk om te zien (en stiekem toch een beetje trots) dat een Nederlander CTO is bij zo’n global company. Zoals ik al eerder gezien had van Werner weet hij werkelijk waarover hij praat en heeft hij een interessante visie op Cloud en de ontwikkeling van AWS.

CjNP8VeUkAEPs3d

Een van de testimonials tijdens de keynote was van Blendle. Jean Mertz (CTO Blendle) sprak over de uitdagingen die zij meemaken in de ontwikkeling van hun product. In Nederland is Blendle redelijk bekend als de pay-per-article digitale krant. Momenteel groeien ze enorm in het buitenland, met name in Duitsland en Amerika. Elke dag zenden zij een nieuwsbrief uit met het meest interessante nieuws voor jou. Ze doen dit voordat je naar je werk gaat, dus er moet een grote load verzonden worden in een vrij korte tijd (800.000 emails onder 2 uur).  O.a. hiervoor maken ze gebruik van technieken van AWS.

CjN4UvoUUAACe6c

Gedurende de dag waren er diverse breakout sessies over Microservices on AWS, Serverless Architecture (functie georiënteerd) en Customer Testimonials. De een was beter dan de ander, maar wel goed om te zien hoe het in de praktijk werkt.

CjOIOdGWYAAFmD9

De marketplace stond vol met vendoren en partners van AWS. Van Rackspace (de levering van Managed Diensten) tot CloudMasters (levering van architectuur op AWS). Op de Marketplace sprak ik met AWS gebruikers, andere partners en degenen die partners zouden willen worden. De gesprekken gingen over cloud architecturen en optimale operationele modellen, maar ook de ontwikkelingen van AWS en concurenten. De duidelijke focus onderwerpen voor bijna alle bedrijven: veiligheid, automatisering en managed services.

IMG_20160524_163743

Een bijzonder hoogtepunt voor ons was het interview door Werner van KPN CFO Jan Kees de Jager over de KPN partnership met AWS, Innovatie, IoT en Cloud. Goed om te zien dat KPN hierin een presence had en onze visie op de Cloud en Digitale Transformatie binnen KPN en andere bedrijven.

CjPHPP4WYAEjokG

In de Closing Notes sprak Werner over de rollen binnen de veranderende techniek en hoe wij hieraan kunnen bijdragen, als KPN, maar zeker als individu.

Comments Off on AWS Summit 2016 – The Netherlands

Pages

Categories

 • Archives

 • Skype

  Call MindJudo - Laurens van Gunst klik hier voor direct contact via Skype!
 • Facebook

 • Follow me on Twitter

 • Contact info

  Mobile: +31615259234

  Email: info@mindjudo.nl

Meta